Project - Capacity building for Integrated Water Management in Nickerie - Welkom bij OW MCP

Go to content

Main menu:

Project - Capacity building for Integrated Water Management in Nickerie

Actueel > OW MCP NieuwsNickerie, 17 Augustus 2012

Project: Capacity building for Integrated Water Management in Nickerie


Nickerie -
Met de ondertekening van de overeenkomst op vrijdag 17 augustus 2012 van het project “Capacity building for Integrated water management in Nickerie, West Suriname” gefinancierd  uit het European Development Fund ACP-EU water facility programma is een belangrijk impuls gegeven voor de verdere verbetering van het waterbeheer in Nickerie. De totale projectkosten bedragen Euro 950.000 waarvan de eigen bijdrage 237.500 Euro is. De aavrager van dit project is Wereld Waternet en de partners bestaan uit OWMCP, en Waterschap Rijn en IJssel.

Het doel van het project is een goed water management in het district te ontwikkelen waarbij alle stakeholders in het watergebeuren betrokken zullen worden en middels een op te zetten platform beter gaan samenwerken.
Verder zal gewerkt worden aan het vergroten van kennis en awareness omtrent waterbeheer .

Dit project duurt tot en met 2016, waarbij verwacht wordt dat de resultaten een duurzaam karakter zullen hebben. Het project wordt opgedeeld in vier hoofd themas met name het opzetten van waterplatform op districtsniveau , efficiënt waterbeheer, management van waterkwaliteit, awareness, educatie en training integraal watermanagement.

De overeenkomst werd getekend door de EU ambassadeur Robert Kopecky en de directeuren Gerard Rundberg en Kenneth Comvalius van Stichting Wereld Waternet. Voorafgaand aan de ondertekening hebben zowel de directeur dhr. Richenel Small als bestuursvoorzitter Manoj Hindori van OWMCP, de ambassadeur en de minister van LVV
, de heer Hendrik Setrowidjojo, het belang van water benadrukt die zowel voor de mens als voor de agrarische productie een onmisbare factor is. Het belang van samenwerking tussen de diverse actoren zowel lokaal, alsook partnerschappen op internationaal niveau wordt nogmaals benadrukt en heeft reeds gestalte gekregen die verder uitgediept wordt.

Terug naar nieuwsoverzicht

 
Search
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu